طريقه طبخ التمن او الرز بالعراقي (خاص لمسابقة دوري تتنفسك دنياي)
المكونات
كوبين تمن او رز بسمتي
3 كوب مي ساخن
بصلة مقطعه
بتيته متقطعة قطع صغيرة
نص كوب كشمش يعني زبيب مجفف
معلقة هيل
معلقة فلفل اسود
معلقة قرنفل
معلقة زنجبيل مطحون
معلقة ملح
دجاج او لحم مسلوك حسب رغبتكم انا استخدمت دجاج
اول شئ نسخن الزيت نحمس البصل مع الدجاج الى ان يدغير لونه وراه نخلي الرز ونحمسه مع البصل والدجاج وتشكيله بهارات حسب الرغبه
و نكمل تقليب
وبعده نظيف المي الساخن
ونتركه على نار وسط لحد ما تستوي
وبعدين نهدره
وممكن نضيف مكسرات عند التقديم
و الف صحة و عافية
من مطبخي